8

Så här går det till på en skotersafari eller när du hyr en egen skoter i Sälen

Skotersafari

Samlingsplats för Sälen skotersafari är på Högfjällsgården eller Lindvallen (du väljer plats när du bokar). När du kommer till samlingen lånar du en hjälm och om du vill en skoteroverall. Vanliga skidkläder fungerar bra. Ta på dig rejäla vinterskor.

Efter att du fått din utrustning kör vi en säkerhetsgenomgång och visar hur du gasar, bromsar och hanterar snöskotern på lederna i Sälen. Du kan välja att sitta själv på skotern eller dela den med 1 passagerare. Alltså max 2 personer per skoter. Har du mindre barn kan de sitta i en pulka som du drar efter skotern. Tänk på att det inte är så bekvämt och vi rekommenderar inte barn under 2 år att vara med på skoterturen. 


Hyr en egen skoter i Sälen

Du hämtar ut din skoter vid någon av våra centraler (om inget annat överenskommits). Du får en allmän information om hur skotern fungerar och var i Sälen du får köra. Hjälm ingår i priset om du inte har en egen med dig. Skoteroverall och skoterkängor finns att låna för dig som inte har.

Vid återlämning sker en besiktning av snöskotern och du är ansvarig och betalningsskyldig för eventuella skador du har vållat.